Dowiedz się więcej o naszej Polityce prywatnościNie pokazuj więcej tego komunikatu.
Raporty bieżące

30 lipca 2020

Numer raportu: 22/2020
Zarząd WASKO S.A. (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 30 lipca 2020 roku Rada Nadzorcza Spółki na podstawie § 26 ust. 2 pkt 3 Statutu WASKO S.A., po zapoznaniu się z rekomendacją Komitetu Audytu, po przeprowadzeniu przez Spółkę postępowania w sprawie wyboru biegłego do badania ustawowego, określonego w wewnętrznych regulacjach Spółki tj. Polityce i procedurze wyboru firmy audytorskiej do badania ustawowego sprawozdania finansowego WASKO S.A. oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej WASKO S.A., dokonała wyboru Grupy Gumułka – Audyt Sp. z o.o. Sp. K. z siedzibą w Katowicach, jako podmiotu uprawnionego do przeprowadzenia badania. Zgodnie z decyzją Rady Nadzorczej wybrany podmiot przeprowadzi badanie jednostkowego sprawozdania finansowego WASKO S.A. oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej WASKO S.A. za lata obrotowe 2020 oraz 2021, jak również przegląd śródrocznego jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki oraz śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego w roku 2020 i 2021.

Podmiot uprawniony do badania sprawozdań finansowych – Grupa Gumułka – Audyt Sp. z o.o. Sp. K. jest wpisany na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Izbę Biegłych Rewidentów pod numerem 3975.
Fundusze Europejskie - Program Regionalny
Mamy dla Ciebie e-kartkę. Kliknij tutaj i zobacz!
Unia Europejska - Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego